« Tillbaka

Kommentar till Louise Lennartssons artikel i Kvällsposten den 10 januari

Vi på Sydställningar reagerar starkt på innehållet i Louise artikel.
Bilden som beskrivs med alkohol, droger och vansinniga arbetsförhållanden är ingenting vi känner igen.
Sydställningar arbetar dagligen med att lyfta ställningsmontörens status och vurmar för säkerhet, ordning och reda så vi läser artikeln med bestörtning.

Sydställningar är marknadsledande på byggnadsställningar och väderskydd i Sverige. Den positionen har vi nått genom att leverera kvalitet och med säkerhet i fokus där vi vill vara en förebild för kollegorna i branschen.

Att det finns oseriösa aktörer i ställningsbranschen är inget nytt, vi har kämpat emot dom i flera år. Men att det skulle vara så här illa kom som en överraskning. Det enda sättet att bli av med olyckor och dålig arbetsmiljö är att ständigt påminna marknaden om vad skillnaden är mellan en seriös och en oseriös aktör, vilket i sin tur förhoppningsvis leder till att beställaren fattar kloka köpbeslut.

Beställare bör ta sitt ansvar och anlita seriösa ställningsföretag. Certifierade företag följer byggföreskrifter och är medlemmar i branschorganisationen STIB. Uppföljning av att lagar och regler följs samt att det finns bra arbetsvillkor och kollektivavtal är viktigt för ge välorganiserade företag en mer rättvis bild.