« Tillbaka

Förvärv av HEAB gör Sydställningar till Sveriges största privatägda ställningsföretag

Sydställningar har träffat en överenskommelse om att förvärva HEAB:s avdelningar i Skåne och i Västsverige. Tillträde sker den den 1 september.
Förvärvet gör Sydställningar till Sveriges största privatägda ställningsmontör.

"Sydställningar är marknadsledande på byggnadsställningar och väderskydd i Sverige. Idag är vi fler än 170 anställda som dagligen kämpar för att höja säkerhet och standard kring hur byggnadsställningar monteras och används. Syftet med förvärvet av HEAB är att etablera och stärka oss på marknaden i Skåne och utmed västkusten med omnejd. ”Sydställningar är ett tillväxtföretag. Ambitionen är att växa på ett kontrollerat sätt utan att tappa fokus ifrån de värderingar vi har. Vår tillväxt sker organiskt genom ökad försäljning som beror på att vi utför bra och säkra arbeten. Tillväxt byggs även på att förvärva väl fungerande företag som delar våra värderingar. Vi har gjort förvärv tidigare genom åren och dessa har blivit bra. Jag är därför övertygad om att även detta kommer att bli en bra lösning och att vi tillsammans kommer att bli ett bättre företag för ställningsbranschen i Sverige” säger Jonas Möllebro, VD för Sydställningar.

HEAB byggställningar är precis som Sydställningar ett STIB-auktoriserat företag och har under åren lagt stor vikt på att följa och överträffa gällande normer och regelverk. Säkerhetstänk och utveckling kännetecknar företaget. ”Allt vi gör utgår från människan. Därför är alltid säkerheten det viktigaste för oss. Detta är en bra affär för byggbranschen då vi delar grundläggande värderingar med Sydställningar” säger VD Jimmy Hassel på HEAB.

Mer info och bilder på:
https://www.sydstallningar.se/press/pressreleaser

Kontaktperson

Jonas Möllebro VD / Sydställningar
jonas@sydstallningar.se
0456-421 61

Om Sydställningar

Sydställningar monterar byggnadsställningar och väderskydd till ungefär 750 byggarbetsplatser om året. Verksamhetsområdet är södra Sverige med huvudkontor i Sölvesborg. Antalet anställda uppgår i dagsläget till runt 170 personer och företaget har en årsomsättning på 260 miljoner kronor.

Om HEAB

Heabs verksamhet är fördelad inom bygg- och industrisektorn, främst i södra och mellersta Sverige. Innan försäljning så hade man regionkontor i Malmö, Borås och Gistad (Östergötland) varav Malmö var huvudkontor. Antalet anställda 2019 var runt 140 personer med en årsomsättning om 200 miljoner kronor.